Advies en begeleiding

Advies en begeleiding van OPteelt is persoonlijk en draait om maatwerk. Ieder bedrijf is anders en heeft zijn eigen DNA. Dat vraagt om een unieke aanpak. In de wintermaanden worden er plannen gemaakt. Tijdens het groeiseizoen bezoeken percelen om bodem en gewassen te beoordelen.

Optimaliseren van de bodemvruchtbaarheid

Voor elke akkerbouwer en groenteteler vormt de bodem de basis van succes. De conditie van de bodem speelt een cruciale rol in het bepalen van de kwaliteit en opbrengst van je gewas. Het optimaliseren van je bodemconditie vereist een doordachte aanpak. Denk bijvoorbeeld aan duurzame vruchtwisselingen en een goede mix van groenbemesters. Maar, het gaat verder dan dat. Het draait om de vraag: ‘doe je de juiste handelingen op het juiste moment, onder de juiste omstandigheden?‘. Deze handelingen hebben uiteindelijk invloed op de kwaliteit en opbrengst van je oogst.

 

De groei van gewassen wordt niet alleen bepaald door de beschikbaarheid van voedingsstoffen. Denk ook aan de PH waarde, bodemstructuur en organische stof. Door jaarlijks een bodemanalyse uit te (laten) voeren krijg je een helder beeld van de conditie van de grond waarmee je werkt. Wij adviseren dit dan ook met regelmaat te doen. Uit eigen ervaring weten wij dat dit een belangrijke aanvulling is op de visuele bodembeoordeling.

Personeel detachering
Opteelt oogst

Bodem analyse nodig?

Wij helpen u graag bij het nemen van grondmonsters. Deze sturen wij vervolgens naar gecertificeerde laboratoriums. Op basis van deze resultaten stellen we een plan op voor het aankomende teeltseizoen. Zo benutten we de kracht van je bodem om te streven naar een vruchtbare toekomst voor je gewassen én je bedrijf.

Grondmonsters nodig? wij steken die graag voor je!

Bodem monster nemen voor testen
Grondmonster
wortels

Meten = weten

Ons meten = weten programma is een aanvulling bij het optimaliseren van de conditie van de bodem. Soms duurt het wel een paar jaar voordat je bodem in topconditie is. In de tussentijd kan het helpen om te meten hoe je je bodemconditie is en de mineralenopname van de plant. Het succes ligt bij optimale voedingsstoffenopname. Dit heeft niet alleen een positief effect op de weerstand van de plant, maar ook op de kwaliteit, stevigheid en houdbaarheid van de plant.

Wil je weten hoe je een optimale voedingsstoffenopname kunt bereiken?